Občina še ne sodeluje v projektu Predlagam-občini.si.     
LOŠKA DOLINA  

OGLEJ SI VSE PREDLOGE OBČINI

 jmaticic 22 / 10 / 2014    21 / 11 / 2014 pobuda potekla 21 / 11 / 2014  
Predlog št. 76:     PRIPRAVA STRATEGIJE ZA MLADE aktualna pobuda  
Področje:     mladinsko organiziranje; vključevanje (mladih) v odločanje

V občini za mlade ni prave perspektive. Ne ve se kako jih v občini obdržati ter kako zagotavljati ustrezne pogoje za življenje ter aktivni participacijo mladih v občini. Želimo si, da se v sodelovanju med mladimi in občino pripravi strategija za mlade, kjer se bo točno definiralo kaj mladi potrebujejo in kako jim bomo to zagotovili. S tem bomo mladi v občini videli možnosti za življenje in soustvarjanje družbenega življenja. S tem bo občina ohranila mlade, ki ji bodo zagotavljali kontinuiteto in razvoj.

Rezultati glasovanja:
       1
       0
Število komentarjev: 0

VEČ - KOMENTIRAJ - GLASUJ
Za oddajo pobude, komentiranje in glasovanje morate biti
prijavljeni.
Še niste registriran uporabnik? Registrirajte se.


O PORTALU

 

Portal predlagam-občini.si je spletno orodje za izmenjavo stališč, pogledov in mnenj o javnih temah na lokalni ravni. Spletno orodje omogoča in spodbuja interakcijo med predstavniki lokalnih skupnosti in (mladimi) občani, ki si želijo sodelovati pri ustvarjanju prijetnejšega okolja za življenje in razvoj, podati svoje mnenje o posameznem področju, izbrani rešitvi za posamezen izziv ali enostavno postaviti vprašanje predstavnikom občine.

Po drugi strani je portal odlična priložnost za lokalne odločevalce, da pri iskanju rešitev in odločanju o razvoju občine resnično sodelujejo s svojimi občani in tako ustvarijo lokalno skupnost po meri njenih prebivalcev.

Spletni portal predlagam-obcini.si svoje poslanstvo uresničuje na več načinov:

  • z objavo predlogov za ureditev izpostavljene problematike z možnostjo komentiranja in glasovanja o ustreznosti predlagane rešitve;
  • s posredovanjem odziva lokalnih odločevalcev na objavljen predlog v primeru ustrezne podpore med uporabniki portala;
  • s spletno klepetalnico, ki omogoča sinhrono komunikacijo med registriranimi uporabniki portala in tako omogoča rojevanje novih predlogov in idej ter izmenjavo stališč med občani, ki o posamezni tematiki sicer morda sploh ne bi imeli možnosti razprave;
  • s spletnim klepetom med predstavniki občine in njenimi občani, ki omogoča sinhrono razpravo in takojšen odziv na posamezna odprta vprašanja.

Predlagam-občini.si je osrednji mestni trg na spletu, kjer se srečujejo občani in predstavniki občine, da bi pokramljali o aktualnih temah in v prijetnem vzdušju pripravili načrt za prijetnejše bivanje v svoji občini.