Občina še ne sodeluje v projektu Predlagam-občini.si.     
KOPER  

OGLEJ SI VSE PREDLOGE OBČINI

 Zaskrbljen.državljan 04 / 04 / 2017    04 / 05 / 2017 pobuda potekla 04 / 05 / 2017  
Predlog št. 303:     REZERVIRANO PARKIRIščE NA MARKOVCU aktualna pobuda  
Področje:    

Predlagam, da bi na Markovcu ob Osnovni šoli Antona Ukmarja Koper, naredili rezervirana mesta rdeče barve za učitelje, ki delajo v šoli in vzgojitelje iz vrtca Semedela. Ostala mesta z zeleno obarvan R pa bi bila namenjena staršem, nerezervirana pa ostalim prebivalcem. Zaposleni bi prejeli izkaznico kakor invalidi le da bi bila rdeča, starši pa ob vpisu otroka v vrtec ali šolo zeleno z vrtljivo uro, saj bi imeli na voljo le 15 minut parkiranja.Rezervirana mesta z rumeno R bi bila namenjena prebivalcem iz okoliša,ki bi prejeli modro izkaznico, vendar bi bili na voljo le 2 parkirni mesti, ostalo pa za mimoidoče!

Rezultati glasovanja:
       1
       0
Število komentarjev: 0

VEČ - KOMENTIRAJ - GLASUJ

 anonymous 27 / 04 / 2015    27 / 05 / 2015 pobuda potekla 27 / 05 / 2015  
Predlog št. 231:     UKINITEV KOMUNALNEGA PRISPEVKA V OBCINI KOPER aktualna pobuda  
Področje:    

Pozdravljeni, enkrat sem se ze pogovarjal z Borisom Popovicom v prisotnosti Gaspara Gaspara Misica o moznosti ukinitve komunalnega prispevka, toda zgleda, da ni prisluhnil zadosti pozorno in resno, zato bi rad poskusil se enkrat, podati predlog o moznosti UKINITVE KOMUNALNEGA PRISPEVKA, saj v zadnjih letih, se je cena komunalnega prispevka dvignila za vec kot 100% in za dvigovati prispevke ne potrebujemo imeti zaposlene genije, saj tega je sposoben vsakdo storiti, tezje pa je znizati, oziroma ukiniti omenjeni prispevek, saj za to storiti pa je ze potrebna resnejsa studija o stroskih komunale, kar zahteva vec transparence v delovanju komunale, ter vec iznajdljivosti pri zbiranju sredstev za prihodke komunale in ne preko IZZSILJEVANJA Z POLOZNICAMI ZA KOMUNALNI PRISPEVEK.

 

Marsikje po svetu ne placujejo komunalnega prispevka in to celo v manj razvitih drzavah od nase, ceprav se jaz nebi rad primerjal z njimi, toda vem, da je mozno tudi znizati, oziroma ukiniti omenjeni prispevek, ter izboljsati delovanje komunalnega podjetja, ter dodatno zaposliti ljudi brez, da bi dodatno povisali stroske, temvec morda celo znizali stroske delovanja komunalnega podjetja, saj mozno je zaposliti tudi prostovoljce, oziroma brezposelne osebe, saj v zameno za teh 10€ na mesec, bi lahko vsaka brezposelna oseba delala nekaj dni na leto in v zameno bi imeli placani komunalni prispevek.

 

Seveda vem, da je to mozno, saj vidim, tudi vse mozne posledice takega dejanja, poleg tega, da bi vi nato celo povisali prispevek za komunalo, ker bi zeleli, da ljudje delajo vec zastonj, do popolne revolucije, kjer bi se ideja dejansko prijela tudi po drugih obcinah in drzavah po svetu. Koper bi lahko bil kot testna obcina in kot vzor za ostale obcine in drzave, saj lahko bi se pred vsemi hvalili, kako je to nam prvim uspelo, ce nas slucajno ni se kdo prej prehitel seveda, saj v nasi drzavi se ponavadi molci o primerih DOBRE PRAKSE!

 

Kasneje imam tudi ideje o ukinitvi RTV narocnine, itd.., toda to je ze del politike na drzavni ravni in pri teh zahtevah nisem edini, saj obstaja ze skupina, ki zahteva ukinitev RTV prispevka in razne FB skupine, toda vec o tem drugic. Zaenkrat me zanima mnenje pristojnih "zupana, svetnikov" ali kdorkoli ki je v moci, da ponovno prestudira moj predlog resneje, predvsem pa me zanima mnenje ostalih obcanov, ali bi si zeleli presparati teh 10€ na mesec ali ne, saj socialno ogrozenim ljudem predstavlja teh 10€ ogromno denarja in se mnogi tega sploh ne zavedajo, zakaj je ta predlog tako pomemben, saj v mislih imam predvsem socialno najsibkejse v nasi druzbi, da jim pomagamo nekaj presparati, ter razbremenimo delo postarjev in tiskanja poloznic po nepotrebnem, ter izboljsamo reciklazo, da bodo ljudje dejansko videli, zakaj se reciklira, saj v zadnjih letih, bolj kot recikliramo vec placujemo za komunalo, kar absurd.

http://www.gibanje-ops.com/dejavnosti-gibanja-ops/drugacna-politika/859-pobuda-za-sodelovanje-z-vami-za-ukinitev-vsiljenega-rtv-prispevka

 

Rezultati glasovanja:
       1
       0
Število komentarjev: 0

VEČ - KOMENTIRAJ - GLASUJ

 Rozana 24 / 09 / 2014    22 / 02 / 2015 pobuda potekla 22 / 02 / 2015  
Predlog št. 13:     MLADINSKI CENTER V KOPRU aktualna pobuda  
Področje:     mladinsko organiziranje; družbene dejavnosti, šport in prosti čas

Predlagam, da se v Kopru vzpostavi javni zavod, ki bo opravljal dejavnost mladinskega centra. Tak mladinski center bi lahko bil zgrajen po vzoru tistega v Ajdovščini.

Rezultati glasovanja:
       1
       0
Število komentarjev: 0

VEČ - KOMENTIRAJ - GLASUJ
Za oddajo pobude, komentiranje in glasovanje morate biti
prijavljeni.
Še niste registriran uporabnik? Registrirajte se.


O PORTALU

 

Portal predlagam-občini.si je spletno orodje za izmenjavo stališč, pogledov in mnenj o javnih temah na lokalni ravni. Spletno orodje omogoča in spodbuja interakcijo med predstavniki lokalnih skupnosti in (mladimi) občani, ki si želijo sodelovati pri ustvarjanju prijetnejšega okolja za življenje in razvoj, podati svoje mnenje o posameznem področju, izbrani rešitvi za posamezen izziv ali enostavno postaviti vprašanje predstavnikom občine.

Po drugi strani je portal odlična priložnost za lokalne odločevalce, da pri iskanju rešitev in odločanju o razvoju občine resnično sodelujejo s svojimi občani in tako ustvarijo lokalno skupnost po meri njenih prebivalcev.

Spletni portal predlagam-obcini.si svoje poslanstvo uresničuje na več načinov:

  • z objavo predlogov za ureditev izpostavljene problematike z možnostjo komentiranja in glasovanja o ustreznosti predlagane rešitve;
  • s posredovanjem odziva lokalnih odločevalcev na objavljen predlog v primeru ustrezne podpore med uporabniki portala;
  • s spletno klepetalnico, ki omogoča sinhrono komunikacijo med registriranimi uporabniki portala in tako omogoča rojevanje novih predlogov in idej ter izmenjavo stališč med občani, ki o posamezni tematiki sicer morda sploh ne bi imeli možnosti razprave;
  • s spletnim klepetom med predstavniki občine in njenimi občani, ki omogoča sinhrono razpravo in takojšen odziv na posamezna odprta vprašanja.

Predlagam-občini.si je osrednji mestni trg na spletu, kjer se srečujejo občani in predstavniki občine, da bi pokramljali o aktualnih temah in v prijetnem vzdušju pripravili načrt za prijetnejše bivanje v svoji občini.