Občina še ne sodeluje v projektu Predlagam-občini.si.     
VRHNIKA  

OGLEJ SI VSE PREDLOGE OBČINI

 PrimožKastelic 17 / 06 / 2017    17 / 07 / 2017 pobuda potekla 17 / 07 / 2017  
Predlog št. 306:     UREDITEV TRG KARLA GRABELJŠKA, VRHNIKA aktualna pobuda  
Področje:     dopolnilni dokument  

Predlagam, da se na Trgu Karla Grabeljška med blokom v katerem je zavarovalnica in glasbeno šolo postavi stebriček, ki bi vozilom onemogočal prevoz iz enega parkirišča na drugo preko peš poti. Zaradi omenjenega je tam zemlja popolnoma razrita. S tem bi se poskrbelo tudi za varnost pešcev, ki so ob vožnji vozil po peš poti ogroženi.

Rezultati glasovanja:
       1
       0
Število komentarjev: 0

VEČ - KOMENTIRAJ - GLASUJ
Za oddajo pobude, komentiranje in glasovanje morate biti
prijavljeni.
Še niste registriran uporabnik? Registrirajte se.


O PORTALU

 

Portal predlagam-občini.si je spletno orodje za izmenjavo stališč, pogledov in mnenj o javnih temah na lokalni ravni. Spletno orodje omogoča in spodbuja interakcijo med predstavniki lokalnih skupnosti in (mladimi) občani, ki si želijo sodelovati pri ustvarjanju prijetnejšega okolja za življenje in razvoj, podati svoje mnenje o posameznem področju, izbrani rešitvi za posamezen izziv ali enostavno postaviti vprašanje predstavnikom občine.

Po drugi strani je portal odlična priložnost za lokalne odločevalce, da pri iskanju rešitev in odločanju o razvoju občine resnično sodelujejo s svojimi občani in tako ustvarijo lokalno skupnost po meri njenih prebivalcev.

Spletni portal predlagam-obcini.si svoje poslanstvo uresničuje na več načinov:

  • z objavo predlogov za ureditev izpostavljene problematike z možnostjo komentiranja in glasovanja o ustreznosti predlagane rešitve;
  • s posredovanjem odziva lokalnih odločevalcev na objavljen predlog v primeru ustrezne podpore med uporabniki portala;
  • s spletno klepetalnico, ki omogoča sinhrono komunikacijo med registriranimi uporabniki portala in tako omogoča rojevanje novih predlogov in idej ter izmenjavo stališč med občani, ki o posamezni tematiki sicer morda sploh ne bi imeli možnosti razprave;
  • s spletnim klepetom med predstavniki občine in njenimi občani, ki omogoča sinhrono razpravo in takojšen odziv na posamezna odprta vprašanja.

Predlagam-občini.si je osrednji mestni trg na spletu, kjer se srečujejo občani in predstavniki občine, da bi pokramljali o aktualnih temah in v prijetnem vzdušju pripravili načrt za prijetnejše bivanje v svoji občini.