Občina še ne sodeluje v projektu Predlagam-občini.si.     
ŠENTJERNEJ  

OGLEJ SI VSE PREDLOGE OBČINI

 Pobude iz nabiralnika 24 / 09 / 2015    24 / 10 / 2015 pobuda potekla 24 / 10 / 2015  
Predlog št. 270:     POSTAVITEV MLADINSKEGA CENTRA aktualna pobuda  
Področje:     mladinsko organiziranje

V Občini Šentjernej ni nobenega prostora, kjer bi se mladi lahko zbirali/se družili. Predlagam postavitev Mladinskega centra.     (Ema)

Rezultati glasovanja:
       0
       0
Število komentarjev: 0

VEČ - KOMENTIRAJ - GLASUJ

 jmaticic 29 / 10 / 2014    28 / 11 / 2014 pobuda potekla 28 / 11 / 2014  
Predlog št. 89:     VZPOSTAVITEV POGOJEV ZA USTANOVITEV MLADINSKEGA CENTRA aktualna pobuda  
Področje:     družbene dejavnosti, šport in prosti čas; promet, prostor, infrastruktura

Šentjernej je občina, ki je za malo v preteklosti premalo naredila. Mladi poleg zaposlitve in zabave potrebujejo tudi kaj več. Potrebujejo prostor, kjer bi se lahko združevali in organizirali projekte z mladimi in za mlade. S tovrstnim centrom bi v Šentjernej prinesli več za mlade in poskrbeli, da v svoji občini najdejo prostor, ki bi jim nudil možnost za dodatna izpopolnjevanja ter druženje. Z novim županom se možnost za to odpira, sam pa se mora zavedati, da brez mladih v občini ni možno dolgotrajno graditi uspešnega lokalnega okolja.

Rezultati glasovanja:
       0
       0
Število komentarjev: 0

VEČ - KOMENTIRAJ - GLASUJ
Za oddajo pobude, komentiranje in glasovanje morate biti
prijavljeni.
Še niste registriran uporabnik? Registrirajte se.


O PORTALU

 

Portal predlagam-občini.si je spletno orodje za izmenjavo stališč, pogledov in mnenj o javnih temah na lokalni ravni. Spletno orodje omogoča in spodbuja interakcijo med predstavniki lokalnih skupnosti in (mladimi) občani, ki si želijo sodelovati pri ustvarjanju prijetnejšega okolja za življenje in razvoj, podati svoje mnenje o posameznem področju, izbrani rešitvi za posamezen izziv ali enostavno postaviti vprašanje predstavnikom občine.

Po drugi strani je portal odlična priložnost za lokalne odločevalce, da pri iskanju rešitev in odločanju o razvoju občine resnično sodelujejo s svojimi občani in tako ustvarijo lokalno skupnost po meri njenih prebivalcev.

Spletni portal predlagam-obcini.si svoje poslanstvo uresničuje na več načinov:

  • z objavo predlogov za ureditev izpostavljene problematike z možnostjo komentiranja in glasovanja o ustreznosti predlagane rešitve;
  • s posredovanjem odziva lokalnih odločevalcev na objavljen predlog v primeru ustrezne podpore med uporabniki portala;
  • s spletno klepetalnico, ki omogoča sinhrono komunikacijo med registriranimi uporabniki portala in tako omogoča rojevanje novih predlogov in idej ter izmenjavo stališč med občani, ki o posamezni tematiki sicer morda sploh ne bi imeli možnosti razprave;
  • s spletnim klepetom med predstavniki občine in njenimi občani, ki omogoča sinhrono razpravo in takojšen odziv na posamezna odprta vprašanja.

Predlagam-občini.si je osrednji mestni trg na spletu, kjer se srečujejo občani in predstavniki občine, da bi pokramljali o aktualnih temah in v prijetnem vzdušju pripravili načrt za prijetnejše bivanje v svoji občini.