Občina še ne sodeluje v projektu Predlagam-občini.si.     
SEŽANA  

OGLEJ SI VSE PREDLOGE OBČINI

 Pobude iz nabiralnika 19 / 08 / 2015    18 / 09 / 2015 pobuda potekla 18 / 09 / 2015  
Predlog št. 250:     MLADINSKI CENTER aktualna pobuda  
Področje:     mladinsko organiziranje; promet, prostor, infrastruktura

Mladinski center v Sežani (na mestu starega gasilskega doma), ki bi bil namenjen druženju kraških študentov, organiziranju dogodkov za mlade, športnih in kulturnih dogodkov.

(Maja)

Rezultati glasovanja:
       0
       0
Število komentarjev: 0

VEČ - KOMENTIRAJ - GLASUJ

 Pobude iz nabiralnika 28 / 01 / 2015    27 / 02 / 2015 pobuda potekla 27 / 02 / 2015  
Predlog št. 214:     ZBIRALIščE ZA MLADE aktualna pobuda  
Področje:     družbene dejavnosti, šport in prosti čas; mladinsko organiziranje

Sprememba oz. novost v lokalnem kraju - v občini Sežana. Ker smo manjše mesto, da bi bilo še kakšno več "zbirališče", sproščujoč prostor, kjer bi se mladi podružili (kjer ne bi imeli nobene obveze npr. bar, kjer moraš naročit pijačo). Npr. v toplem vremenu, da bi se v parku postavile viseče mreže, pouštri ipd. in kakšne škatle s knjigami, revijami, družabnimi igrami, slackline ipd. Ko pa je bolj mrzlo, da bi bil prostor notri.

(udeleženec MSS aktivnosti)

Rezultati glasovanja:
       2
       0
Število komentarjev: 0

VEČ - KOMENTIRAJ - GLASUJ
Za oddajo pobude, komentiranje in glasovanje morate biti
prijavljeni.
Še niste registriran uporabnik? Registrirajte se.


O PORTALU

 

Portal predlagam-občini.si je spletno orodje za izmenjavo stališč, pogledov in mnenj o javnih temah na lokalni ravni. Spletno orodje omogoča in spodbuja interakcijo med predstavniki lokalnih skupnosti in (mladimi) občani, ki si želijo sodelovati pri ustvarjanju prijetnejšega okolja za življenje in razvoj, podati svoje mnenje o posameznem področju, izbrani rešitvi za posamezen izziv ali enostavno postaviti vprašanje predstavnikom občine.

Po drugi strani je portal odlična priložnost za lokalne odločevalce, da pri iskanju rešitev in odločanju o razvoju občine resnično sodelujejo s svojimi občani in tako ustvarijo lokalno skupnost po meri njenih prebivalcev.

Spletni portal predlagam-obcini.si svoje poslanstvo uresničuje na več načinov:

  • z objavo predlogov za ureditev izpostavljene problematike z možnostjo komentiranja in glasovanja o ustreznosti predlagane rešitve;
  • s posredovanjem odziva lokalnih odločevalcev na objavljen predlog v primeru ustrezne podpore med uporabniki portala;
  • s spletno klepetalnico, ki omogoča sinhrono komunikacijo med registriranimi uporabniki portala in tako omogoča rojevanje novih predlogov in idej ter izmenjavo stališč med občani, ki o posamezni tematiki sicer morda sploh ne bi imeli možnosti razprave;
  • s spletnim klepetom med predstavniki občine in njenimi občani, ki omogoča sinhrono razpravo in takojšen odziv na posamezna odprta vprašanja.

Predlagam-občini.si je osrednji mestni trg na spletu, kjer se srečujejo občani in predstavniki občine, da bi pokramljali o aktualnih temah in v prijetnem vzdušju pripravili načrt za prijetnejše bivanje v svoji občini.