Občina še ne sodeluje v projektu Predlagam-občini.si.     
PTUJ  

OGLEJ SI VSE PREDLOGE OBČINI

 mladinec 22 / 11 / 2014    22 / 12 / 2014 pobuda potekla 22 / 12 / 2014  
Predlog št. 102:     JAVNI KOLEDAR aktualna pobuda  
Področje:     družbene dejavnosti, šport in prosti čas; promet, prostor, infrastruktura

Občini predlagamo, da z 1. januarjem 2015 objavi javni koledar, kjer bo možna rezervacija brezplačnih prostorov namenjenih dejavnostim mladih.

Rezultati glasovanja:
       2
       0
Število komentarjev: 0

VEČ - KOMENTIRAJ - GLASUJ

 mladinec 22 / 11 / 2014    22 / 12 / 2014 pobuda potekla 22 / 12 / 2014  
Predlog št. 101:     MLADINSKI SOSVET aktualna pobuda  
Področje:     politične stranke, politiki in javna uprava; vključevanje (mladih) v odločanje

Županu predlagamo ustanovitev mladinskega sosveta, čigar predstaniki so izvoljeni po večinskem sistemu. Predstavniki mladinskega sosveta so lahko stari največ 30 let in štejejo 29 članov. Ukrep naj bo realiziran v roku 3 mesecev.

Rezultati glasovanja:
       2
       0
Število komentarjev: 0

VEČ - KOMENTIRAJ - GLASUJ
Za oddajo pobude, komentiranje in glasovanje morate biti
prijavljeni.
Še niste registriran uporabnik? Registrirajte se.


O PORTALU

 

Portal predlagam-občini.si je spletno orodje za izmenjavo stališč, pogledov in mnenj o javnih temah na lokalni ravni. Spletno orodje omogoča in spodbuja interakcijo med predstavniki lokalnih skupnosti in (mladimi) občani, ki si želijo sodelovati pri ustvarjanju prijetnejšega okolja za življenje in razvoj, podati svoje mnenje o posameznem področju, izbrani rešitvi za posamezen izziv ali enostavno postaviti vprašanje predstavnikom občine.

Po drugi strani je portal odlična priložnost za lokalne odločevalce, da pri iskanju rešitev in odločanju o razvoju občine resnično sodelujejo s svojimi občani in tako ustvarijo lokalno skupnost po meri njenih prebivalcev.

Spletni portal predlagam-obcini.si svoje poslanstvo uresničuje na več načinov:

  • z objavo predlogov za ureditev izpostavljene problematike z možnostjo komentiranja in glasovanja o ustreznosti predlagane rešitve;
  • s posredovanjem odziva lokalnih odločevalcev na objavljen predlog v primeru ustrezne podpore med uporabniki portala;
  • s spletno klepetalnico, ki omogoča sinhrono komunikacijo med registriranimi uporabniki portala in tako omogoča rojevanje novih predlogov in idej ter izmenjavo stališč med občani, ki o posamezni tematiki sicer morda sploh ne bi imeli možnosti razprave;
  • s spletnim klepetom med predstavniki občine in njenimi občani, ki omogoča sinhrono razpravo in takojšen odziv na posamezna odprta vprašanja.

Predlagam-občini.si je osrednji mestni trg na spletu, kjer se srečujejo občani in predstavniki občine, da bi pokramljali o aktualnih temah in v prijetnem vzdušju pripravili načrt za prijetnejše bivanje v svoji občini.